Diëtisten met passie voor voeding

Werkwijze

De afspraken

Het plannen van een afspraak met de diëtist verloopt via het afsprakenbureau, zij zijn zowel telefonisch als per email te bereiken. We streven ernaar om een eerste afspraak binnen 5 werkdagen te plannen. Informatie over vergoedingen en tarieven kun je hier vinden.

De intake

Tijdens de eerste afspraak maak je kennis met de diëtist. Zij zal tijdens het gesprek een zo goed mogelijk beeld vormen van je huidige leefsituatie. Het gesprek zal niet alleen over eten gaan, maar bijvoorbeeld ook over je woonsituatie, de hoeveelheid beweging, stress, etc. Al deze factoren zijn van invloed op je gezondheid, maar ook op je eetpatroon.

Daarnaast is het belangrijk dat jouw verwachtingen ten aanzien van de begeleiding helder worden. Wat verwacht je van de diëtist en wat wil je bereiken?

De diëtisten van Di-eetgezond werken niet met standaard dieetlijsten, wij willen dat je zelf leert hoe je met je nieuwe voedingspatroon kan omgaan. Wij vinden het erg belangrijk dat je meer inzicht krijgt in het ziektebeeld in relatie tot voeding en je dieet leert aanpassen op verschillende situaties, zoals een feestje, vakantie of verjaardag. De diëtist geeft verschillende adviezen en tips en samen kijken we wat haalbare oplossingen zijn in jouw leven. Dit is tenslotte voor iedereen anders.

Onze gezondheid vraagt vaak niet om een kortstondig dieet, maar om levenslange aanpassingen. Bij Di-eetgezond vinden we het dan ook heel erg belangrijk om naar de haalbaarheid op lange termijn te kijken. Samen werken we toe naar haalbare en blijvende aanpassingen waarin jij zelf in de regie bent.

Een intake duurt 50-60 minuten. Wij zijn verplicht om een dossier aan te leggen van de begeleiding en de verwijzer te rapporteren over onze bevindingen en adviezen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd na de afspraak en zullen ook in rekening worden gebracht, gemiddeld neemt dit 15 minuten in beslag.

Vervolggesprekken

Tijdens vervolggesprekken bespreken we de ervaringen van de voorgaande periode. Je komt niet alleen bij ons om succesmomenten te vieren, maar vooral ook om de ervaren knelpunten te bespreken en waar nodig het plan aan te passen. Daarnaast werken we verder aan het vergroten van je kennis over voeding en coachen we je richting de aanpassingen in je voedings- en leefpatroon.

Vaak is een onderdeel van het gesprek het meten en wegen. De meeste locaties beschikken over een weegschaal waarmee we ook vet- en spiermassa kunnen meten.
Vervolggesprekken duren 15-30 minuten.

Huisbezoek

Onze afspraken vinden meestal plaats op een van onze spreekuurlocaties. Indien je, vanwege gezondheidsproblemen, niet in staat bent om bij ons langs te komen, dan kunnen wij op huisbezoek komen.

Telefonische begeleiding

Woon je buiten ons werkgebied, dan kan vervolgbegeleiding ook via telefoon of skype/ face time plaatsvinden. Een eerste afspraak vindt altijd plaats op een van onze locaties.

 

Copyright 2018 Di-eetgezond.nl | Realisatie: Krabo Internetdiensten | Cookieverklaring | Privacyverklaring | Klachtenprocedure | Downloads