Voeding bij zwangerschap, van zwangerschapswens, tot voeding tijdens zwangerschap, maar ook bijvoorbeeld voeding bij zwangerschapsdiabetes

Zwanger zijn of zwanger worden is niet iets wat vanzelfsprekend is. Zo kan het zijn dat je wat te zwaar bent wanneer je zwanger wilt worden. Dan kan de diëtist samen met jou kijken hoe je op een verantwoorden manier wat kan afvallen en tijdens je zwangerschap kan voorkomen dat je te veel aankomt.

Daarnaast kunnen wij je helpen met wat je nou allemaal wel mag eten en wat absoluut niet. Maar ook qua hoeveelheden. Niet voor twee eten weten de meeste vrouwen inmiddels wel maar hoeveel mag je dan wel eten?

Ook kunnen wij helpen als er spraken is van zwangerschapsmisselijkheid in welke vorm dan ook. De misselijkheid kunnen wij niet wegnemen maar wel tips geven over wat wel en wat niet te doen en in sommige gevallen drinkvoeding om te zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnen krijgt om je kindje te laten groeien.

Zwangerschapsdiabetes

Er zijn een aantal mensen die tijdens de zwangerschap een suikerdranktest krijgen om te testen of je zwangerschapsdiabetes hebt. Dit doen ze wanneer je te hard aankomt, je kindje te hard of te weinig groeit of als je bij een eerdere zwangerschap al bekend bent geraakt met zwangerschapsdiabetes.  De diëtist kan je helpen om een mooie verdeling over de dag te maken zodat je alle voedingstoffen binnen krijgt en daarbij rekening houdend met je bloedsuiker.

Daarnaast kan je ook ons raadplegen als je vragen hebt over borstvoeding en allergieën ( zowel bij moeder als kind), gewichtsafname na de zwangerschap (met/of zonder borstvoeding), koemelkallergie, eerste hapjes en wat een gezond eetpatroon is voor jouw kindje.

Diëtisten: Aafke Hermsen, Maartje Cuppen, Carlien Mentink, Kim van Londen, Pauline Kortbeek

Copyright 2018 Di-eetgezond.nl | Realisatie: Krabo Internetdiensten | Cookieverklaring | Privacyverklaring | Klachtenprocedure | Downloads