Diabetes

Je hebt  diabetes of misschien onlangs gehoord dat je diabetes hebt of een verstoorde bloedglucose. Diabetes wordt in de volksmond ook wel suiker genoemd. Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van insuline heeft, het hormoon dat zorgt dat de suiker wordt opgenomen in het lichaam. In sommige gevallen wordt er helemaal geen insuline meer gemaakt. . Met voeding kan u in de meeste gevallen veel doen.

Met voeding kun je in de meeste gevallen de glucosewaarden verbeteren.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht gegekomen voor eerst de leefstijl en voeding veranderen voordat er met medicatie gestart wordt.

Soms is het mogelijk om van medicatie af te komen/verminderen of vervolgmedicatie uit te stellen. Samen met jou kijken we naar waar er mogelijkheden liggen. Hierbij kun je denken aan de koolhydraat verdeling over de dag, soort koolhydraten of een vermindering daarin. Daarnaast nemen we natuurlijk ook de eiwitten en vetten mee in het advies. Het uiteindelijk doel is om voor jou een voeding te creëren waarin we rekening houden met jouw situatie en het beste resultaat proberen te bereiken op een gezonde manier.

Copyright 2018 Di-eetgezond.nl | Realisatie: Krabo Internetdiensten | Cookieverklaring | Privacyverklaring | Klachtenprocedure | Downloads