Slimpie! voor kinderen die gezonder en fitter willen worden!

Slimpie! is een individueel begeleidingsprogramma dat speciaal voor kinderen met overgewicht en hun ouder(s) is ontwikkeld. Het unieke van dit programma is dat het dicht bij huis wordt aangeboden in de regio Wageningen en op elk individueel kind afzonderlijk wordt afgestemd.
Wij werken zonder wachtlijsten en passen het programma aan naar de persoonlijke doelen van het kind. Bij Slimpie! zijn een gedragsdeskundige van PCC, een diëtist van Di-eetgezond en een kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Wageningen betrokken.

De diëtist zal de kinderen en ouders ondersteunen bij het aanleren en vasthouden van een gezond voedingspatroon.

Onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut wordt met de kinderen geoefend in een praktijk, om zo het plezier in bewegen te versterken.

De gedragsdeskundige van PCC ondersteunt de kinderen en ouders bij het gehele proces van de leefstijlverandering en in het versterken van de sociale weerbaarheid. Met deze unieke samenwerking ondersteunen wij de kinderen en ouder(s) in hun nieuwe leefstijl waarbij bewegen en gezonder eten vanzelfsprekend en vooral ook plezierig is.
Slimpie!, waarbij zowel kind als ouder(s) actief betrokken worden, is leuk, leerzaam, maar ook intensief. Motivatie en betrokkenheid van kinderen maar ook de ouder(s) is daarom van belang.

Bij Slimpie! gaat het kind een keer per week aan de slag bij de fysiotherapeut, de diëtist heeft een aantal gesprekken met zowel het kind als de ouder(s) en de gedragsdeskundige heeft een aantal gesprekken met het kind en/of de ouder(s). Daarnaast kunnen oefeningen/opdrachten voor thuis worden gegeven.

In 2014 vallen de kosten van dit programma voor het grootste deel binnen de basisverzekering, waarbij de wettelijke bepalingen als eigen risico bij de gedragsdeskundige wel gelden.

Kinderen en ouders kunnen deelnemen aan het programma na verwijzing via de jeugdarts, huisarts of specialist. Heeft u vragen/opmerkingen of wilt u meer informatie ontvangen, neemt u dan contact met ons op.

Reacties zijn gesloten.