Inge Niemantsverdriet

Dietist Inge Niemantsverdriet Dietistenpraktijk Di-eetgezond

Tegenwoordig is voeding zoveel meer dan alleen het stillen van onze honger. Eten is vooral lekker en heeft ook een sterke sociale functie. Maar voeding speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij de gezondheid. Zoals de eerste Joodse professor in Nederland, Izaac van Deen (1804-1869) zo mooi zei; “De mens is wat hij eet”. Als diëtist geef ik u graag advies over deze relatie tussen voeding en gezondheid. Tijdens de consulten maak ik veelal gebruik van de gesprekstechniek ‘Motivational Interviewing’, door het toepassen van deze techniek tijdens de behandeling staan uw wensen en behoeften centraal.

Ik heb onder andere ervaring opgedaan als diëtist in het begeleiden van cliënten met diabetes, overgewicht (anti psychotica/ anti depressiva, emotie eten, gedrags- en leefstijlverandering), te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en ondergewicht/ondervoeding. In de praktijk werk ik geregeld met het koolhydraat beperkte dieet.

In 2015 heb ik mij gespecialiseerd in kindervoeding en kinderdiëtetiek. U kunt daarom ook bij mij met uw kind terecht voor adviezen op het gebied van; voeding van zuigeling, peuter, kleuter en schoolgaand kind, overgewicht en obesitas bij kinderen, ontwikkeling van het voedingsgedrag bij het kind, koemelkeiwitallergie enz.

Er zijn altijd ontwikkelingen gaande op het gebied van voeding en leefstijl, daarom verdiep ik mij in literatuur en ga ik regelmatig naar bijscholingen om mijn kennis  uit
te breiden.
Ik ben lid van de NVD en ingeschreven in kwaliteitsregister onder nummer 19912204889.

Reacties zijn gesloten.